Werkwijze en opties
Werkgebied

Of jullie in Friesland of in Limburg wonen, ik fotografeer ongeacht jullie woonplaats graag jullie bruiloft! Gaan jullie zelfs in het buitenland trouwen? Dan is dit ook geen enkel probleem. 

Gratis vrijblijvend gesprek

Het fotograferen van een bruiloft blijft maatwerk, daarom begin ik altijd het liefst met een gesprek in mijn fotostudio in Oudehaske. Dit gesprek is gratis en geheel vrijblijvend. Tijdens dit gesprek hoor ik graag wat jullie wensen zijn, kunnen we eventueel sparren over leuke ideeën en kan ik een indicatie van de prijs geven. Mocht u niet in de buurt wonen, dan is het ook mogelijk om dit telefonisch of per mail te doen. 

Mogelijkheden qua fotografie

De mogelijkheden qua fotografie die ik aanbied zijn het volgende: 

 • Pre-weddingshoot / loveshoot 

Foto’s van een pre-weddingshoot zijn leuk om te gebruiken voor de aankondiging van jullie bruiloft. De foto’s zou je bijvoorbeeld op de uitnodiging kunnen gebruiken. 

 • Het aankleden/haar/make-up

De trouwdag begint natuurlijk met het aankleden e.d., ik vind dit altijd een mooi moment dat het zeker waard is om vast te leggen. Het haar wordt gedaan, de bruid wordt in de jurk gehesen, bij de bruidegom wordt de das extra mooi geknoopt. Het zijn maar enkele voorbeelden van de vele dingen die op dat moment gebeuren. 

 • De bruidsportretten

Tijdens de drukke bruiloft is het fijn om je even een momentje te kunnen terugtrekken. Het maken van de bruidsportretten vind ik hier altijd een mooi voorbeeld van. Spontane foto’s zijn prachtig, maar een paar geposeerde bruidsportretten zijn ook minstens zo mooi. Ik raad iedereen altijd aan om maximaal 2 personen mee te nemen. Zo kunnen zij helpen met bijvoorbeeld het goed leggen van de bruidsjurk of misschien leuke accessoires mee te nemen. Wanneer het handig is om de bruidsportretten te maken is helemaal afhankelijk van de rest van jullie planning. Tijdens het eerste gesprek is het handig om alvast enkele mogelijke locaties te bespreken, zo kan ik ook makkelijker advies geven over de eventuele voor- en nadelen. 

 • De trouwceremonie / kerkdienst

Het tekenen, de ringen, het ja-woord, die belangrijke kus; het gebeurt allemaal tijdens de trouwceremonie. Doen jullie dit allemaal in het gemeentehuis of hebben jullie daarnaast ook nog een kerkdienst? Beide kunnen gefotografeerd worden. 

 • De receptie

Iedereen geeft weer op een andere manier vorm aan de receptie. Houden jullie een speech, snijden jullie de bruidstaart aan, ontvangen jullie cadeaus, laten jullie de gasten kaartjes tekenen; er is van alles mogelijk. Ook hierin denk ik graag met jullie mee, want er zijn allemaal leuke extra’s te verzinnen! 

 • Het diner

Tijdens het diner maak ik foto’s van bijvoorbeeld het eten, pratende mensen en het toasten. 

 • Het feest

Na alle spanningen van overdag is het natuurlijk tijd om eens goed te gaan feesten! Ook hier valt op verschillende manieren vorm aan te geven. Misschien wordt er juist hier getoast, cadeaus gegeven en taart gegeten. Verder kan het zijn dat u extra veel waarde hecht aan de eerste dans, in dat geval hoor ik het graag. Tevens zijn er voor de gasten diverse leuke dingen te verzinnen. Meer hierover onder het kopje ‘Mogelijkheden qua extra’s’. 

 • Fotoshoot tijdens het gouden uurtje

Het gouden uurtje, het moment waarop de zon aan het ondergaan is en de lucht een mooie oranje gloed krijgt. Een prachtig moment om nog even naar buiten te gaan en een paar bruidsportretten te schieten. De foto op de homepage van deze site is bijvoorbeeld op zo’n moment gemaakt. 

Mogelijkheden qua extra’s 

 • Trouwalbum

Alle foto’s krijgen jullie standaard bewerkt digitaal aangeleverd. Nu kunnen jullie de foto’s naar familie en vrienden sturen, maar een trouwalbum is eigenlijk wel zo mooi om te bekijken. Uiteraard kan ik dit trouwalbum voor jullie maken, geheel naar jullie eigen wensen. Ik raad jullie aan om dit na de bruiloft en huwelijksreis rustig te bespreken, dat scheelt weer een hoop drukte in aanloop naar de bruiloft. 

 • Photobooth/hoek

Omdat ik een mobiele studioachtergrond en studioflitsers bezit, kan ik een photobooth aanbieden. Zo kunt u tijdens de receptie of het feest ervoor kiezen dat ik in een speciaal ingericht hoekje alle gasten portretteer. De kleur van de studioachtergrond is in overleg. Verder heb ik een wit houten frame waar gasten achter kunnen staan, hier kunnen nog versiersels op worden geplakt. Tevens is er de mogelijkheid om de foto’s gelijk op 10x15cm af te drukken. De foto’s kunnen bijvoorbeeld ter plekke in een boek geplakt worden, waarna men er wat bij kan schrijven. Een unieke herinnering!

 • Polaroid foto’s

Als vereenvoudigde vorm van het bovenstaande is het mogelijk om met een polaroidcamera foto’s van de gasten te maken. Deze foto kunnen zij in een boek plakken en er een persoonlijke boodschap bij schrijven. Ook is het mogelijk om alleen de polaroidcamera en foto’s door mij te laten regelen en het maken van de polaroidfoto’s door bijvoorbeeld een familielid te laten doen. 

 • Bruidsportret als bedankkaart

De gasten een bedankje meegeven kan op allerlei manieren. Met een beetje voorbereiding is het mogelijk om de gasten na het feest een bedankkaartje met een bruidsportret mee te geven. Let er hierbij wel op dat er het e.e.a. aan voorbereiding aan vast zit.